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MARCH 20, 2009 
 
BULLETIN NO.  4-2009 
 
TO: ALL TITLE INSURANCE LICENSEES, TRADE ORGANIZATIONS, 

NATIONAL ASSOCIATION OF INSURANCE COMMISSIONERS, AND OTHER 
INTERESTED PARTIES. 

 
FROM: ARKANSAS INSURANCE DEPARTMENT 
 
SUBJECT: REMINDER OF TITLE INSURANCE PROVISIONS PURSUANT TO ARK. 

CODE ANN. § 23-103-401 et seq. AND FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 
 
The Arkansas Insurance Department is sending you this Bulletin as a reminder of some of the laws set out 
by Ark. Code Ann. § 23-103-401 et seq., and which have also been designated in our Frequently Asked 
Questions (“FAQs"). You may find the FAQs in its entirety on the Department’s web site at this link:  
http://www.insurance.arkansas.gov/License/TitleFAQs.htm 
 
In our first year of licensing title insurance agents and agencies, we have become aware of some recurring 
issues.  We would like this Bulletin to bring these matters to your attention.  We ask that you review these 
bulletin points along with the FAQs in full. 
 

 There are no exemptions from Continuing Education (CE) for anyone holding a Title 
Insurance Agent’s license. 

 You cannot repeat the same CE course within a two (2) year period.  A course should not 
be repeated unless there have been substantial changes made to the course content.  If the 
course has been revised and updated, the Department will issue a new course number. 

 You can carry over the number of hours needed for the next year’s CE requirement with 
the exception of the one (1) hour of Ethics.  Ethics will not carry over; if you don’t need 
it during the year you take it, you will have to repeat Ethics for the next year’s 
requirement.  Any other hours above the hours needed for the next year’s requirement 
will also be lost. 

 Use your legal name when you sign in on the CE roster.  Your legal name is your name 
as you were licensed.  If you go by a name other than the name on your license, you 
must file an Assumed Business Name Filing Form with the Department, available at 
http://www.insurance.arkansas.gov/License/LicenseFormfiles/Assumed_Business_Name
.pdf.  If you do not use your legal name or a name filed with the Department, you may 
not get credit for the CE. 

 Use the license number provided to you by the Department.  This number will not have 
an “IA” or an “SA” in front of the number.  The “IA” and “SA” numbers are obsolete 
and are not used or maintained by the Department. 

 A CE provider has twenty (20) days to report CE completion to the Department; so, 
please keep that in mind when you are scheduling your CE.  Your license will give you 
your expiration date.  Please try and schedule your CE as much in advance of your 



Arkansas Insurance Department 
Bulletin No. 4-2009 
Page 2 
 

expiration date as possible in order to prevent your license expiration and late fee 
charges. 

 It would be very helpful if you could refer to your license number on any 
correspondence with the Department. 

 
Questions concerning this Bulletin should be directed to Sarah Harper, Title Insurance Coordinator – 
Property & Casualty Division, at (501) 682-5215 or via e-mail to sarah.harper@arkansas.gov. 
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